Investor Quickstart

Σημαντικές συμβουλές για να ξεκινήσετε! 

Η είσοδος σας στα χαρτοφυλάκια της Value Invest. 

Έτσι μπορείτε γρήγορα να κατανοήσετε και να μελετήσετε τα προϊόντα μας.

Αγαπητοί αναγνώστες/συνδρομητές, σας καλωσορίζουμε στις επενδυτικές ιδέες της Value Invest και σας παρουσιάσουμε τις παρακάτω οδηγίες για καλύτερη κατανόηση των υπηρεσιών μας και των χαρτοφυλακίων μας (Long Term Portfolio & Trading Portfolio). 

Συνοψίσαμε τα πιο σημαντικά σημεία παρακάτω.

Πριν φτάσετε στα χαρτοφυλάκια μας, πρώτα μερικές τεχνικές σημειώσεις:

Συνδρομητική περιοχή

Από τις Υπηρεσίες https://value-invest.gr/ypiresies/# επιλέγετε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει και καταχωρείτε στην Φόρμα Εγγραφής https://value-invest.gr/register/ (το όνομα χρήστη, το eMail, το Ονοματεπώνυμο σας και τον κωδικό πρόσβασης). Με την εγγραφή σας μπορείτε να συνδεθείτε στη συνδρομητική περιοχή μέσω του https://value-invest.gr/member-login/ με το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας).

Συνιστούμε την πιο πρόσφατη έκδοση του Mozilla Firefox, του Google Chrome, του Microsoft Edge ή Safari iOS. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη σύνδεση, επικοινωνήστε μαζί μας στην παρακάτω φόρμα επικοινωνίας https://value-invest.gr/epikoinonia/ 

Μετά την Είσοδο επιλέγετε:

Long Term Portfolio

Νέα → Long Term Portfolio

https://value-invest.gr/category/long-term-portfolio/

Στη συγκεκριμένη συνδρομητική περιοχή εμφανίζεται ένας πίνακας με όλες τις επενδυτικές επιλογές μας και τις εκάστοτε αποδόσεις. Παρακάτω θα βρείτε όλες τις επιλογές των μετοχών μας ξεχωριστά, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να τις μελετήσετε.

Trading Portfolio

Νέα → Trading Portfolio

https://value-invest.gr/category/trading-portfolio/

Στη συγκεκριμένη συνδρομητική περιοχή εμφανίζεται ένας πίνακας με όλες τις trading επιλογές μας (Trading Ideas) και τις εκάστοτε αποδόσεις. Αναφέρονται όλες οι ανοιχτές θέσεις Trading (Open) καθώς και όλες οι προηγούμενες Trading κινήσεις (Closed) που ολοκληρώθηκαν, αναλυτικά με τα αποτελέσματα τους. Παρακάτω θα βρείτε όλα τα ακριβή στοιχεία των Trades μας καθώς και σχεδιαγράμματα με τις απαραίτητες πληροφορίες για να τα μελετήσετε. Γίνονται Updates για τις συγκεκριμένες ανοιχτές (Open) θέσεις μας όταν κρίνεται απαραίτητο. 

Πως να μελετήσετε πιο σωστά τα χαρτοφυλάκια μας

Έχουμε δύο χαρτοφυλάκια, το Long Term Portfolio και το Trading Portfolio. Και τα δύο χαρτοφυλάκια έχουν διαφορετικούς στόχους, μπορείτε να μελετήσετε και τα δύο ή το καθένα ξεχωριστά. Αυτό εξαρτάται από τους προσωπικούς σας επενδυτικούς στόχους. 

Long Term Portfolio

Θεωρούμε ότι το Long Term Portfolio είναι η καλύτερη μορφή αποταμιευτικής παροχής. Στο Long Term Portfolio επενδύεται ένα μηνιαίο ποσό μακροπρόθεσμα σε υποσχόμενες μετοχές, όπως ακριβώς σε ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα. 

Ως νέος συνδρομητής στο Long Term Portfolio, δε χρειάζεται να έχετε όλους τους τίτλους στο χαρτοφυλάκιο σας από την αρχή, αλλά είναι καλύτερο να ξεκινήσετε σταδιακά. Αγοράζουμε μία φορά το μήνα. Όλες οι εντολές στο χαρτοφυλάκιο μας είναι εύκολα κατανοητές. Εάν θέλετε να επενδύσετε υψηλότερα μηνιαία ποσά, μπορείτε σταδιακά να επενδύσετε στις υπάρχουσες θέσεις μετοχών στο Long Term Portfolio. Η καλή διασπορά πρέπει να είναι προτεραιότητα. Δεν αγοράζουμε νέες μετοχές στο χαρτοφυλάκιο κάθε μήνα, αλλά συμπληρώνουμε τις υπάρχουσες θέσεις, αφού ο συνολικός αριθμός μετοχών θα πρέπει να παραμείνει περιορισμένος σε περίπου 15 τίτλους. Η διασπορά και η διαφοροποίηση είναι σημαντική κατά την επένδυση σε μετοχές, αλλά δεν πρέπει να γίνεται υπερβολική.

Trading Portfolio

Το Trading Portfolio προορίζεται για πιο κερδοσκοπικούς και προσανατολισμένους στις υψηλότερες αποδόσεις επενδυτές. Σε αυτό το χαρτοφυλάκιο βλέπετε τις αγορές που κάνουμε ιδιωτικά κάθε μια χωριστά, στο βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο χαρτοφυλάκιο μας. 

Σε αντίθεση με το Long Term Portfolio, επενδύουμε σε μετοχές, ETF (Exchange Traded Fund – Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο), ETC (Exchange Traded Commodity – Διαπραγματεύσιμο Εμπόρευμα), ισοτιμίες και δείκτες που ενδέχεται να διατηρούμε μόνο για μερικές εβδομάδες ή μήνες. Επωφελούμαστε από ανοδικές (Long) και πτωτικές (Short) τάσεις της αγοράς.

Όπως ίσως γνωρίζετε, η Value Invest έχει πολλούς ακόλουθους στο Facebook και στο Instagram. Εσείς, ως αναγνώστης των χαρτοφυλακίων μας θα λαμβάνετε όλες τις εντολές μας (αγορές ή πωλήσεις) πριν αναφερθεί κάτι για αυτές στα social media.

Γενικά, δίνουμε μεγάλη σημασία στη διαφάνεια και για αυτό για κάθε εντολή μας θα λαμβάνετε πολύ ακριβείς πληροφορίες για το χρηματιστήριο εκτέλεσης, το όριο αγοράς ή πώλησης, το Stopp-Loss κ.λ.π. Κάθε εντολή μας θα σας ανακοινώνεται έγκαιρα ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να μελετήσετε την εντολή. Όλες οι θέσεις που κρατούνται, εμφανίζονται στα χαρτοφυλάκια μας  με τη συνολική τους απόδοση. 

Οι εντολές είναι καταχωρημένες στη συνδρομητική περιοχή και παρακολουθούνται συνεχώς.

Δεν παρέχουμε ατομικές επενδυτικές συμβουλές 

Δεν παρέχουμε μεμονωμένες επενδυτικές συμβουλές με τα χαρτοφυλάκια της Value Invest. Όλες οι αναλύσεις, οι πληροφορίες και οι δημοσιεύσεις που παρέχονται από την Value Invest σε αυτό τον ιστότοπο, δε συνιστούν καμία οικονομική συμβουλή, επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση για δράση. Οποιαδήποτε γνώμη, άποψη, σχόλιο, ανάλυση, τιμή ή άλλη πληροφορία που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας μας υπάρχει με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών μας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση της εταιρείας για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση.

Πώς να διαβάζετε σωστά τους πίνακες με τα χαρτοφυλάκια της Value Invest

Οι θέσεις που κατέχουμε αυτή τη στιγμή αναφέρονται στα χαρτοφυλάκια. Οι στήλες του πίνακα αναφέρουν το όνομα του τίτλου, το σύμβολο αναγνώρισης τίτλων (WKN/ISIN), την ημερομηνία αγοράς/πώλησης της θέσης, την τιμή αγοράς, την τρέχουσα τιμή, και την απόδοση που προκύπτει. 

Στο Trading Portfolio, το «Stopp-Loss» υποδηλώνει το «όριο απώλειας». Εάν η τιμή του τίτλου πέσει κάτω από αυτό το επίπεδο, τότε η θέση πωλείται ή αγοράζεται αυτόματα και η θέση κλείνει. Το επίπεδο αυτό μπορεί επίσης να είναι για εξασφάλιση κερδών. Στο Long Term Portfolio δεν υπάρχουν αντίστοιχα «Stopp-Loss», καθώς όλες οι μετοχές έχουν μακροπρόθεσμες προοπτικές και αξίζει να διατηρηθούν για αρκετό χρονικό διάστημα. Το «Stopp-Loss» παίζει εδώ δευτερεύοντα ρόλο.

Τρέχουσες συναλλαγές

Εάν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις, ως συνδρομητής του Trading Portfolio ή του Long Term Portfolio μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας μαζί μας στον παρακάτω σύνδεσμο 

Επικοινωνία

Ευθύνη

Όλες οι πληροφορίες βασίζονται σε πηγές που κρίνουμε ως αξιόπιστες. Οι απόψεις που εκφράζονται στα άρθρα είναι αποκλειστικά των συγγραφέων. Παρά την προσεκτική επεξεργασία, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ορθότητα των πληροφοριών και των τιμών.

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και δεν αντιπροσωπεύουν συστάσεις για αγορά, πώληση ή διακράτηση κινητών αξιών. Η Value Invest δεν μπορεί να αναλάβει καμία ευθύνη για τις πληροφορίες και τα νέα που παρέχονται, καθώς και για την ορθότητα και την πληρότητα των δεδομένων ή των μηνυμάτων.

Ρωτήστε μας

Είμαστε πάντα εδώ για εσάς!

Στείλτε τις τεχνικές ερωτήσεις σας στο παρακάτω email info@value-invest.gr